ssk hizmet dökümü

4 Temmuz 2014 Cuma

Mete

Çin kaynaklarında anlatılan bir olaya göre, Asya Hun imparatorluğu'nun kurucusu olan Teoman, oğlu Metehan'ın kendisi yerine üvey annesi Yenşi'nin oğlunu tahta çıkarmak istedi.Törelerine göre Türk hatundan olan, has bir Türk'ün tahta geçmesi gerekiyordu. Metehan'ın Üvey Annesi Çinliydi. Yani Çinli kadından olan erkek çocuk tahta geçemezdi. Bu durumdan dolayı üvey annesi Metehan'ın babasını doldurdu ve Mete'yi komşu kavim olan Yüeçiler'e (Yuezhi) rehin olarak gönderdi. Babası, ardından Yuezhi'lere savaş ilan ederek Mete'yi öldürtmek istedi. Mete, babası Teoman Yuezhi'lerin topraklarına girmeden Yuezhi'lerin elinden kaçtı. Babası bu kadar zorlukları atlatmasının ardından hakkını vermek için emrine on bin çadırlık bir birlik verdi. Sonunda da Mete öz babasını, üvey annesi ve kardeşlerini öldürüp kağan oldu (MÖ 209)

Calvin Coolidge

John Calvin Coolidge, Jr. (d. 4 Temmuz 1872 - ö. 5 Ocak 1933) Amerika Birleşik Devletleri'nin 29. Başkan Yardımcısı ve 30. Başkanıdır. Yaşamının büyük bir bölümünü Massachusetts eyaletinde geçirmiştir. 1899 ve 1920 yılları arasında eyâlet içinde seçimle çeşitli görevlere gelmiş, 1919 yılında Massachusetts valiliğine kadar yükselmiştir. Başkanlığa 1923 yılındaWarren G. Harding'in görev başında ölmesi sonucu o sırada Başkan Yardımcısı olduğu için gelmiştir. 1924 yılındaki seçimleri kazanarak 1929 yılına kadar başkanlığa devam etmiştir. İki dünya savaşı arasındaki başkanlık dönemi nispeten olaysız geçmiştir. 1929 yılındaki seçimlerde aday olmayarak siyâsetten ayrılmış, 1933 yılında da ölmüştür.

24 Haziran 2014 Salı

Viktor Vasnetsov


Viktor Vasnetsov

Viktor Vasnetsovö 1848'de ücra bir köyü olan Lopyal'da, altı kardeşin ikincisi olarak doğdu Bir köy rahibi olan babası Mikhail Vasilievich Vasnetsov eğitimliydi; doğal bilimlere, astronomiye ve resim yapmaya ilgi duyan 'felsefi eğilimli' bir kişiydi. Büyük babası bir ressamıydı. Mikhail Vasnetsov'un üç oğlunda ikisi, Viktor ve ayda değer ressamlar oldular, üçüncüsü ise okul öğretmeni oldu. Viktor, Lopyal'da, başlıca manzara ve köy hayatı resimleri ile resim hayatına başladı. Vasnetsov,  bir mektubunda çocukluk anılarını aktarırken, köylü çocuklarla yaşamış olduğunu ve onları

Wilhelm Eduard Weber


Wilhelm Eduard Weber

Wilhelm Eduard Weber

 fizikçi. Teoloji profesörü Michael Weber’in oğludur.
Matematik, jeodezi ve astronomi alanlarında çalıştı. 1817 yılında yıldız gözlemevi direktörlüğü yapmaya başladı. 1831'den sonra ile bir ekip kurup, o günlerde büyük bir karmaşa yaratan elektromanyetizma teorisini yeniden ele aldı. Manyetizmanın ölçülmesine yönelik çok hassas yeni birimler oluşturdu mutlak yer manyetik alanı ölçümleri yaptı elektromanyetik yüklerin etkileri hakkında çok önemli teoremlere ulaştı. gibi oldukları ve mıknatıslanmamış bir maddede bu küçük mıknatıslar rastgele bulunduklarından birbirlerinin manyetik alanını yok ettiklerini ve böylece maddenin çevresinde herhangi bir alan meydana gelmediğini saptayarak bu manyetik madde mıknatıslandığında moleküler mıknatıslar zıt kutupları uç uca gelecek şekilde sıralanarak madde çevresinde

22 Haziran 2014 Pazar

Akçaabat


Etimoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

Kentin bilinen en eski adı Platana olup, Yunanca "çınar ağacı" [3] anlamına gelmektedir. 19. yüzyılda bu adın deforme edilmesiyle Pulatane, Pulathane adları oluşturulmuştur. Bıjışkyan (1817) seyahatnamesinde kentin adı hakkında şu açıklamayı yapmıştır:"Platana, altı mil uzakta Yoros Koyu’nun içinde bir kasabadır. Platana çınar ağacı demektir, çünkü eskiden bura halkı aynı ağaca tapardı. Bununla beraber, bazıları Polathane yani ‘demir fabrikası’ olarak zikrederler” [4] Kentin adının ticaretin gelişmesi ve paranın bolluğundan dolayı, beyaz evlerinden dolayı veya eski Türkçe’den kaynaklanan batıdaki şehir anlamına geldiği de iddia edilmiştir.

Pınarcık Katliamı


Pınarcık Katliamı, PKK örgütünün [1] 20 Haziran 1987'de Mardin'in Ömerli ilçesindeki geçici köy korucusu ailelerin yoğunlukta olduğuPınarcık köyünde 16'sı çocuk 30 kişiyi öldürdüğü katliamdır.
PKK militanları 20 Haziran saat 21:30 sularında 16 haneli ve 60 nüfuslu Pınarcık köyüne baskın düzenledi. Sayıları 30'u bulan PKK'lı grup köyü ablukaya aldı. Daha sonra köye yayılan PKK militanları 16'sı çocuk 6'sı kadın 30 kişiyi öldürdü. Muhtara ve koruculara ait olan 8 ev yakıldı. 65 büyükbaş ve küçükbaş hayvan ise telef oldu.[2]
PKK'lılar saldırının ardından olay yerine PKK'ya bağlı Kürdistan Ulusal Kurtuluş Ordusu (ARGK) imzalı şu bildiriyi bıraktılar.[2]
"Kürdistan'a ve Kürtlüğe düşman faşist Türk sömürgeciliğini 5 paralık uşağı ajan milis çetebaşları: Halk kurtuluş kuvvetlerinin kurşunlarından hiçbir güç sizi kurtaramaz. Halka karşı daha fazla suç işlemeden Kürdistan Ulusal Kurtuluş Ordusu'na teslim olun. Halktan af dileyin. Suçlarınızın hesabını verin."
Jitem mensubu Ayhan Çarkın, bu olayın kendileri tarafından gerçekleştirildiğini söylemiştir. 

18 Haziran 2014 Çarşamba

Bağ-Kur Borç Sorgulama

Bağ-Kur borç sorgulama hakkında bu yazımızda size bilgi vereceğiz. Bağ Kur borç sorgulama yapmak için ne yapmanız gerektiğini adım adım anlatacağız. SGK kurumuna bağlı Bağkur borç sorgulama işlemini yapabilmek için aşağıdaki adımları izleyiniz.

Bağ-Kur Borç Sorgulamayı Nasıl Yapabilirim?

Bağ-Kur borç sorgulamayı iki ayrı başlık altında yapabilirsiniz.

E-Devlet Şifresiyle Bağ-Kur Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Eğer E-Devlet şifreniz var ise; aşağıdaki linkten E-Devlet sitesine giriş yaptıktan sonra “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız. Ardından E-Devlet şifresi kısmını tıkladıktan sonra T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi  giriniz. Doğru girdiğinizden emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayabilirsiniz. Ve Bağkur borç sorgulama panelini görüntüleyebilirsiniz.

E-Devlet Şifresi İle Bağ-Kur Borç Sorgulama İçin 


Şifresiz Bağ-Kur Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bağkur borç sorgulamak için aşağıdaki bağlantıdan şifresiz olarak işleminizi yapabilirsiniz. T.C. kimlik numaranızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz ili, cilt numaranızı ve doğum tarihinizin yıl kısmını 
girdikten sonra “SORGULA” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Şifresiz Bağ-Kur Borç Sorgulamak için 

LÜTFEN TIKLAYINIZ!

24 Mayıs 2014 Cumartesi

Nobel Fizik Ödülü

Nobel Fizik Ödülü, İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından her yıl Stokholm'de Alfred Nobel'in ölüm günü olan 10 Aralık'ta verilir. Bu ödül, Alfred Nobel'in 1895 yılında isteği ile başlatılan ve 1901 yılından beri devam eden 5 Nobel Ödülü'nden birisidir. Diğer kategoriler; Nobel Kimya Ödülü, Nobel Edebiyat Ödülü, Nobel Barış Ödülü, Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'dür. İlk Nobel Fizik Ödülü, x-ışını keşfinden dolayı sunduğu üstün hizmetlerden dolayı Alman Wilhelm Conrad Röntgen'e verilmiştir. Ödülün verilmesi[değiştir | kaynağı değiştir] En fazla üç adaya veya iki bilimsel çalışmaya verilir. Ödülü kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir] Ana madde: Nobel Fizik Ödülü kazananlar listesi Ödülü ilk kez kazanan 1901 yılında Alman Wilhelm Conrad Röntgen olmuştur. Şu ana kadarki en genç ödül kazanan 25 yaşında bu ödüle layık görülen Lawrence Bragg'tır (1915). Şu ana kadarki en yaşlı ödül kazanan ise 88 yaşında kazandığı ödülle Raymond Davis Jr.'dur (2002). John Bardeen iki kez ödülü alan tek kişidir (1956 ve 1972); Marie Curie ise Nobel Fizik Ödülü (1903) yanı sıra Nobel Kimya Ödülü'nü de kazanmıştır (1911). 2008 yılına kadar ödülü kazanan 180 kişi arasında yalnızca iki kadın vardır. Bunlar Marie Curie ve Maria Goeppert-Mayer'dir. Bu özelliği ile Nobel Fizik Ödülü kadınlara en az verilen Nobel ödüllerinden biridir (2008 yılına kadar Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanmış bir kadın yoktur). Marie ve Pierre Curie karı-koca olarak 1903 yılında ödülü kazandılar (kızları Irène Joliot-Curie ise 1935 yılında kocasıyla beraber Frédéric Joliot Nobel Kimya Ödülünü kazandı). Şu ana kadar 4 kez baba ve oğul bu ödülü kazandı: William Bragg ve Lawrence Bragg (1915), Niels Bohr (1922) ve Aage Niels Bohr (1975), Manne Siegbahn (1924) ve Kai Manne Siegbahn (1981) ve Joseph John Thomson (1906) ve George Paget Thomson (1937) 47 kez ödülü bir kişi kazandı (en son 1992 yılında Georges Charpak). 26 kez iki kişi ve 25 kez ise 3 kişi ödülü paylaştı.

15 Mayıs 2014 Perşembe

Hrisopiyi Deveci

Hrysopiyí Devetzi (Yunanca: Χρυσοπηγή Δεβετζή; d. 2 Ocak[1975, Dedeağaç), atletizmin üç adım atlama ve uzun atlamakategorilerinde yarışan Yunan atlet. Dedesi Türk olduğu için aslında soyadı Deveci olduğu biliniyor.[kaynak belirtilmeli]
Üç adım atlamada gerçekleştirdiği 15,32 metrelik en iyi derecesiyle 2004 Yaz Olimpiyatları'nda gümüş madalyanın sahibi oldu.

Neva Gerber

Neva Gerber (d. 3 Nisan 1894 – ö. 2 Ocak 1974), ABD'li sessiz film oyuncusu. Aktris kariyeri boyunca 128 filmde rol aldı. Şikago,Illinois'de doğdu, Palm SpringsKaliforniya'da öldü.


12 Mayıs 2014 Pazartesi

GPR

Yeraltı Radarı ya da genel adıyla GPR (Ground Penetrating Radar), yeraltının sığ tabakalarının (ilk 0-40 metre) araştırılmasında kullanılanjeofizik bilimi tabanlı bir ölçüm cihazıdır.
Son otuz yıl içerisinde elektronik endüstrisinde yaşanılan olağanüstü gelişmeler, bir zamanlar zahmetli ve pahalı bir iş olan ışık hızıölçümlerini son derece ucuz, kolay ve duyarlı bir şekle dönüştürmüştür. 1970’lı yıllarda milisaniye (10−3 s) duyarlıkla yapılan zaman ölçümleri, 1980’li yıllarda mikro saniye (10−6 s), 1990’lı yıllarda ise nano saniyeye (10−9 s) duyarlığa kadar inmiştir. Elektronikteki bu gelişmelere paralel olarak, yeraltında ışık hızına yakın bir süratle hareket eden elektromanyetik dalgaların yolculuk sürelerinin nano saniyemertebesinde ölçülebilmesi, sığ jeofizik görüntüleme yöntemlerine önemli katkılarda bulunmuştur. Yer radarı yukarıda söz edilen bu gelişmelerin somut bir sonucudur.
Yöntem, yatay doğrultuda elektrik alan vektörü olan (TE: Transvers Elektrik) bir verici anten aracılığı ile yer içine gönderilen çok yüksek frekanslı EM dalgalarının (radyo dalgaları) ara yüzeylerden yansımasının (echoes) gözlemlenmesi ilkesine dayanmaktadır. Yeraltında, her iki tarafı farklı dielektrik özellikte kayaçlardan oluşan bir ara yüzey varsa, elektromanyetik dalga bu ara yüzeyde yansıma ve iletime uğrayacaktır. Dalga şekli olarak sürekli veya Chirp adı da verilen birkaç nano saniye süreli elektromanyetik imler kullanılır. Kaynak dalgası için seçilen bir merkezi frekansın %50 altı ve üstü aralığındaki frekanslar kullanılır. Örnek olarak 100 Mhz merkez frekanslı kaynakta 50 MHz den 150 Mhz e kadar bir aralık kullanılır. Yer radarı (Ground Penetrating Radar, GPR) ilk önce buz kalınlığının ölçülebilmesi için geliştirilmiştir. Normal yer ortamında yapılan çalışmalarda elde edilen verilerin sismik yöntemlerde kullanılan veri işlem teknikleri ile işlenmesi sonucunda 10 – 20 m gibi araştırma derinliğine ulaşıldığı görülmüştür. Günümüzde ise GPR yöntemi sığ yer araştırmaları ile arkeometri çalışmalarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Kullanım yerlerine örnekler aşağıdaki gibi verilebilir :
  • Yer araştırmaları: Yol, havaalanı, baraj, su kanalı, santral, yerleşim alanı yer araştırmaları,
  • Tünel Araştırmaları: Demiryolu, karayolu, su tünelleri, tüp geçitler, maden galerisi araştırmaları,
  • Yapı Araştırmaları: Tavan, taban ve duvarların incelenmesi, restorasyon amaçlı araştırmalar,
  • Arkeojeofizik Araştırmaları: Antik şehir, tapınak, mezar, duvar, temel, dehliz ve benzeri tarihi kalıntıların bulunması,
  • Endüstriyel atık, sızıntı ve çevre kirlenmesinin araştırılması: Eski veya kaydı bulunmayan endüstriyel atık alanlarının bulunması, fabrika, akaryakıt istasyonu, su yolu vb. kaçak ve sızıntılarının belirlenmesi, çöp boşaltım alanlarının yer araştırmaları,
  • Eski veya kaydı bulunmayan şehir altyapılarının araştırılması: Eski kanalizasyon, su yolu, kanal, boru, sığınak, elektrik ve telefon hatlarının bulunması,
  • Adli ve Adli Tıp: Cezaevi firar tünellerinin tespiti, ceset ve toplu mezarların yerlerinin bulunması,
  • Yeryüzü ve galerilerde maden Araştırmaları: Yüzeye yakın (40 metreye kadar) madenlerin aranması ve rezerv geliştirme, galeri sürülerek yapılan maden (kömür) araştırmaları, göçük ve maden kazalarında ilk yardım amaçlı çalışmalar.